Consortium met Energiefonds Overijssel investeert in Cooll

Een consortium onder leiding van Energiefonds Overijssel investeert 1.5 mln in Cooll. Op 4 april is de handtekening gezet voor een converteerbare lening.

De Rol van Energiefonds Overijssel
Het Energiefonds Overijssel en enkele private investeerders vinden de Twentse vinding zo kansrijk, dat ze 1,5 miljoen euro in het bedrijf steken. Met dit durfkapitaal moet de verdere ontwikkeling van de adsorptiewarmtepomp en de marktintroductie versneld worden.

Cooll heeft via Energiefonds Overijssel en een aantal private investeerders een financiering verkregen van in totaal 1,5 miljoen euro. Deze is bedoeld voor de ontwikkeling en marktintroductie van hun compacte, gasgestookte adsorptiewarmtepomp die de HR-ketel kan gaan vervangen. Het betreft een door warmte aangedreven technologie waarmee 30 tot 50% van de energie en bijbehorende CO2-uitstoot kan worden bespaard. Met deze investering is de onderneming in staat om de ontwikkeling en de marktintroductie te versnellen. De adsorptiewarmtepomp is energetisch efficiënter dan de HR-ketel en zorgt daarmee voor minder CO2-uitstoot. 

Bert de Haas, algemeen directeur Energiefonds Overijssel: “We zijn al lange tijd in gesprek met de ondernemers van Cooll. De nieuwe technologie en hun plannen en ambities sluiten goed aan bij de doelstelling van het Energiefonds: 20% nieuwe energie in 2023 in Overijssel. Met deze investeerders, met allen zeer relevante ondernemerservaring, toegevoegd, kunnen de ondernemers van Cooll hun technologie nu versneld naar de markt brengen. We zijn trots om als Energiefonds Overijssel een substantiële bijdrage aan deze energie-innovatie te kunnen leveren.” 

Vorige

Volgende