Embedded Software Architect

Wil jij een bijdrage te leveren aan de verduurzaming van Europese woningen? Wil je met hoogwaardige technologie bezig zijn in een jonge, innovatieve organisatie? Beschik je over een technisch HBO/WO diploma en wil je jezelf ontwikkelen in een klein, snel groeiend bedrijf? Dan is Cooll op zoek naar jou!

Jouw taken als Embedded Software Architect

Als Embedded Software Architect bij Cooll mag jij de hele regel- en veiligheidsstrategie ontwikkelen in software en hardware. Voor de (product) hardware werk je samen met een externe ontwikkelpartij. Je bent verantwoordelijk voor het hele traject; van norm tot brainstorm en van proef tot prototype. Je ontwerpt, bouwt en test de door jou zelf ontworpen hard- en software en ontwikkelt zo samen met het team aan een platform voor consumentenproducten.

Naast de producthardware is er nog meer te doen. Besturingen van prototypes, productiemachines, testopstellingen en de applicaties om veldtesten te monitoren. Je legt contacten met leveranciers en notified bodies voor de productie en certificering van de door jou ontwikkelde controls.

Verder ondersteun je de engineers bij de ontwerpwerkzaamheden, en bij het inkopen van de benodigde componenten. Je werkt nauwkeurig en hebt een goed gevoel voor kwaliteit en veiligheid. Omdat Cooll een belangrijke component van haar warmtepomp zelf ontwikkelt, liggen er ook op het vlak van procesontwikkeling en productie voldoende uitdagingen om jezelf te ontwikkelen.

Wat breng je mee?

 • Een leergierige, ondernemende professional met een mentaliteit die past bij een startup;
 • Affiniteit met verwarmingssystemen en/of warmtepompen; kennis van elektronica voor hoogvolume consumentenproducten is een pré;
 • HBO/WO opleiding in de richting van Software, Electronica, industriële automatisering of een aanverwante richting; werkervaring van één of enkele jaren is gewenst, maar niet noodzakelijk;
 • Een gezonde, kritische houding. De inbreng van originele oplossingen wordt gewaardeerd;
 • Je bent zelfstandig, maar ook proactief. Daarnaast kun je goed samenwerken binnen een projectteam;
 • Bereidheid om verschillende werkzaamheden op te pakken;
 • Je werkt precies en gedocumenteerd; je hebt een belangrijk aandeel in de veiligheid van ons (complexe) product. Bij voorkeur heb je kennis van het opzetten van veiligheidssoftware.

Bedrijfsprofiel

Bij Cooll, een spin-off van de Universiteit Twente, ontwikkelen we een innovatieve energiebesparende warmtepomptechnologie. Daarmee kan het energieverbruik en de CO2 uitstoot voor de verwarming van een woning met 30 – 50% worden verminderd. Deze warmtepomp is hiermee voor veel Nederlandse woningen een potentiële opvolger van de CV ketel.

Dezelfde technologie kan in de toekomst ook worden aangedreven door biobrandstoffen of (duurzaam opgewekte) waterstof, waarmee volledig CO2 neutrale verwarming via het gasnet mogelijk wordt. Het voordeel hiervan is dat er geen directe afhankelijkheid is van het aanbod aan duurzame elektriciteit, maar dat deze energiedragers op seizoensbasis opgeslagen kunnen worden voor gebruik in koude periodes.

Cooll is gevestigd op twee locaties in Enschede. Sinds 2009 is het team gegroeid tot een grootte van 14 enthousiaste en doelgerichte professionals met verschillende achtergronden en een gezamenlijke missie om de gebouwde omgeving te verduurzamen.

Wat mag jij verwachten van Cooll?

 • Kansen om écht mee te werken aan de energietransitie en de verduurzaming van de energievoorziening;
 • Volop ontwikkelingsmogelijkheden in een snelgroeiend, innovatief bedrijf in de duurzame energiesector;
 • Begeleiding door ervaren technici en engineers op verschillende vakgebieden;
 • Alle ruimte om te werken aan een groot dynamisch project;
 • Cooll kent een informele, nuchtere werksfeer met korte lijnen waar zelfstandigheid en durf gewaardeerd wordt;
 • Een prima salaris passend bij jouw ervaring.

Ben je geïnteresseerd of wil je meer weten?

Cooll heeft Tjellens Loopbaanprofessionals ingeschakeld om de juiste kandidaat te vinden. Tjellens verzorgt hiervoor de voorselectie en de eerste kennismakingsgesprekken. Bij gebleken geschiktheid treed je rechtstreeks in dienst bij Cooll. Een assessment of testcase kan onderdeel uitmaken van deze selectieprocedure. Mocht je nog vragen hebben neem dan contact op met Bob van den Berg (Senior Recruiter) via 06-4210 7944 of bob.vandenberg@tjellens.nl.

Vorige

Volgende