Cooll’s warmtepomp goedgekeurd door twee onafhankelijke instituten

In het laatste kwartaal van 2021 is de warmtepomp van Cooll onderworpen aan diverse uitgebreide testen door twee onafhankelijke instituten.

Fraunhofer: Warmtepomp presteert boven verwachting goed

In oktober zijn drie collega’s van Cooll naar het Duitse Fraunhofer Instituut in Freiburg gereisd voor een uitgebreide en onafhankelijke test van ons tweede functionele model. Fraunhofer is Europa’s grootste toepassingsgerichte onderzoeksorganisatie. Het onderzoekswerk van de Fraunhofer Instituten is gericht op concrete toepassingen en resultaten.

Het geteste model is het toestel wat afgelopen winter in Uden is gebruikt, zónder de laatste technologische verbeteringen waar Cooll op dit moment aan werkt. Het is belangrijk voor Cooll om de prestaties van elk model nauwkeurig te bepalen zodat we heel gericht de juiste technologische vervolgstappen kunnen zetten.

We zijn dan ook erg blij dat dit model uit 2019/2020 een energiebesparing van 27% realiseert ten opzichte van een moderne HR ketel. Dat is boven verwachting voor dit model en hier zijn we dan ook erg blij mee.

De ontwikkelingen en verbeteringen aan het derde functionele model dat we in deze winter in een oplage van vijf stuks in de praktijk testen, zullen de performance zeker verbeteren. We verwachten hier ruim boven de beloofde 30% uit te komen.

KIWA: CE GAR certificering voor veilige praktijktesten

In november is ons derde functionele model uitgebreid aan de tand gevoeld bij KIWA. Hiermee tonen we aan dat we voldoen aan de van toepassing zijnde regelgeving (Gas Appliance Regulation) en dat we op basis van een vastgestelde set eisen de warmtepomp hebben laten keuren door een onafhankelijke derde partij.

Het toestel heeft alle testen goed doorstaan en heeft daarom een veldtest certificering (GAR) gekregen. Dat betekent dat de hierboven genoemde vijf praktijktestmodellen deze winter veilig in bewoonde woningen in Kampen, Enschede en Brabant geplaatst kunnen worden.

 

 

 

Vorige

Volgende