Interview Energeia: Een warmtepomp die geen stroom verbruikt maar aardgas

Energeia Energienieuws, onderdeel van FD Mediagroep (FDMG), bericht dagelijks over diverse ontwikkelingen in de Nederlandse energiesector. Naar aanleiding van ons persbericht over de laatste financiering interviewden zij onze oprichter en CEO Stefan van Uffelen. Het eerste deel van het interview kan je hieronder lezen. Voor de rest van het artikel verwijzen we naar de website van Energeia.

Een warmtepomp die geen elektriciteit verbruikt, maar werkt op aardgas en minimaal 30% zuiniger is dan de huidige HR-ketels. Stefan van Uffelen, die zo’n apparaat in 2025 op de markt wil brengen, werkt al ruim een decennium aan deze vinding. “Van gas los? Laten we niet het kind met het badwater weggooien.”

Vorige week maakte het bedrijf Cooll Sustainable Energy Solutions bekend ruim €3 mln te hebben opgehaald in een financieringsronde. “Hiermee kan Cooll zich verder richten op het marktklaar maken van zijn innovatieve thermisch aangedreven hybride warmtepomp”, aldus het bedrijf, dat al jaren actief is maar tot dusver nauwelijks van zich heeft laten horen. “We werkten tot nu toe graag onder de radar”, zegt mede-oprichter en CEO Stefan van Uffelen. Te veel aandacht geeft risico op een media-hype, vaak resulterend in claims die niet waargemaakt worden en waarna vergetelheid dreigt.

Lees de rest van het interview via deze link.

Vorige

Volgende