Junior R&D Engineer

Lijkt het je een uitdaging om een bijdrage te leveren aan de verduurzaming van Europese woningen? Wil je met hoogwaardige technologie bezig zijn in een jonge, innovatieve organisatie? Beschik je over een technisch HBO of WO diploma en wil je jezelf ontwikkelen in een snel groeiende startup? Dan is Cooll, vanwege de groei van onze organisatie, wellicht op zoek naar jou!

Jouw taken als Junior R&D Engineer

Als R&D Engineer bij Cooll ontwerp en detailleer je verschillende deelsystemen en componenten van onze warmtepomp. Dit doe je binnen projecten met een typische looptijd van een jaar. Je bent dan ook gewend om 3D te tekenen en, waar nodig, ondersteunende berekeningen uit te voeren. Daarnaast heb je een hands-on mentaliteit en vind je het leuk om ook in de uitvoerende fase van het project te ondersteunen, wanneer er bijvoorbeeld prototypes of testopstellingen opgeleverd dienen te worden. Omdat Cooll een belangrijke component van haar warmtepomp zelf ontwikkelt, liggen er ook op het vlak van procesontwikkeling en productie voldoende uitdagingen om jezelf te ontwikkelen.

Wat breng je mee?

 • Een leergierige, ondernemende professional met een mentaliteit die past bij een startup;
 • Een HBO of WO opleiding in de richting van Werktuigbouwkunde, Technische Natuurkunde of een aanverwante richting;
 • Werkervaring van één of enkele jaren is een pré;
 • Ervaring met CAD tekenwerk (Cooll gebruikt SolidWorks);
 • Je bent zelfstandig, hebt een kritische houding en je bent proactief;
 • Daarnaast kun je goed samenwerken binnen een projectteam;
 • Bereidheid om verschillende werkzaamheden op te pakken;
 • Wanneer je affiniteit hebt met betrouwbaarheid en kwaliteit is dit een welkome aanvulling, aangezien deze zaken van groeiend belang zijn en opgezet moeten worden.

Bedrijfsprofiel

Bij Cooll, een spin-off van de Universiteit Twente, ontwikkelen we een innovatieve energiebesparende warmtepomptechnologie. Daarmee kan het energieverbruik en de COuitstoot voor de verwarming van een woning met typisch 30 – 50% worden verminderd. Deze warmtepomp is hiermee voor veel Nederlandse woningen een potentiële opvolger van de CV ketel.

Dezelfde technologie kan in de toekomst ook worden aangedreven door biobrandstoffen of (duurzaam opgewekt) waterstof, waarmee volledig CO2 neutrale verwarming via het gasnet mogelijk wordt. Het voordeel hiervan is dat er geen directe afhankelijkheid is van het aanbod aan duurzame elektriciteit, maar dat deze energiedragers op seizoensbasis opgeslagen kunnen worden voor gebruik in koude periodes.

Cooll is gevestigd op twee locaties in Enschede. Sinds 2009 is het team gegroeid tot een grootte van 10 enthousiaste en doelgerichte professionals met verschillende achtergronden en een gezamenlijke missie om de gebouwde omgeving te verduurzamen.

Wat mag jij verwachten van Cooll?

 • Kansen om écht mee te werken aan de energietransitie en de verduurzaming van de energievoorziening;
 • Volop ontwikkelingsmogelijkheden in een snelgroeiend, innovatief bedrijf in de duurzame energiesector;
 • Begeleiding door experts op verschillende vakgebieden (bijv. productontwikkeling, betrouwbaarheid en kwaliteit);
 • Alle ruimte om te werken aan een groot dynamisch project;
 • Cooll kent een informele, nuchtere werksfeer met korte lijnen waar zelfstandigheid en durf gewaardeerd wordt;
 • Een marktconform salaris passend bij jouw ervaring.

Ben je geïnteresseerd of wil je meer weten?

Cooll heeft Tjellens Loopbaanprofessionals ingeschakeld om de juiste kandidaat te vinden. Tjellens verzorgt hiervoor de voorselectie en de eerste kennismakingsgesprekken. Bij gebleken geschiktheid treed je rechtstreeks in dienst bij onze opdrachtgever. Een assessment of testcase kan onderdeel uitmaken van deze selectieprocedure. Mocht je nog vragen hebben neem dan contact op met Merel Dillerop (Recruitment Specialist) via 06-38147894 of merel.dillerop@tjellens.nl

Vorige

Volgende