Rijksoverheid geeft boost aan ambities Cooll

Het kabinet heeft dinsdag 17 mei jongstleden aangekondigd dat vanaf 2026 bij vervanging van cv-installaties mensen moeten overstappen op een duurzamer alternatief.

Dit is ons inziens goed nieuws voor de energietransitie omdat dit een korte termijn call for action is. Het kabinet bevestigt dat we in Nederland stapsgewijs op een haalbare manier CO2-uitstoot en energieverbruik moeten reduceren en de manier waarop kan op verschillende manieren en laat het kabinet aan de bewoners zelf. De relevantie van de energietransitie via de gaskant wordt hiermee bevestigd.

Dit is zeer goed nieuws voor Cooll omdat dit betekent dat besparende technologieën zoals hybride warmtepompen, waaronder onze SuperHybrid, de standaard worden voor het verwarmen van woningen. Daarmee sluit de Cooll SuperHybrid-warmtepomp naadloos aan op het energiebeleid van de overheid.

Het kabinet geeft hiermee duidelijkheid over de relevantie van onze vooruitstrevende technologie voor de komende jaren. De concurrent in de vervangingsmarkt waar Cooll zich op richt, is de HR-ketel, die dus vanaf 2026 geen optie meer is.

https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2022/05/17/hybride-warmtepomp-de-nieuwe-standaard-vanaf-2026

Vorige

Volgende