Senior Production Engineer / Constructeur – VERVULD

 

Senior Production Engineer / Constructeur

Wil jij als engineer een bijdrage te leveren aan de verduurzaming van Europese woningen? Wil je met hoogwaardige productietechnieken bezig zijn in een jonge, innovatieve en groeiende organisatie? Beschik je minimaal over een technisch HBO diploma (of door kennis en ervaring) en breng je als engineer ervaring in het ontwikkelen van prototypes en productieprocessen mee? Dan is Cooll op zoek naar jou!

 Jouw taken als Senior Production Engineer / Constructeur

In de functie van Senior Production Engineer ga je aan de slag met de verschillende prototypes, machines en installaties van Cooll. Voor veld- duur- en productietesten moeten er de komende jaren een grote hoeveelheid aan installaties en prototypes geconstrueerd worden. Daarnaast werken we aan de ontwikkeling van een high tech productielijn voor onze technologie. Jij zorgt er, samen met je collega’s, voor dat het neerzetten van deze technische installaties van start tot finish optimaal verloopt.

Op basis van een schets, eisenlijst of idee werk jij zelfstandig of in een team je project uit, waarbij je goed gebruik weet te maken van de kennis van je collega’s en leveranciers. Je maakt afwisselende concept- en detailontwerpen die je begeleid tot en met de oplevering. Ook het uitbesteden van deelontwikkelingen en halffabrikaten valt onder je verantwoordelijkheden, je moet dus in staat zijn om goed met verschillende partijen samen te werken. Je werkt pragmatisch en effectief.

 Wat breng je mee?

 • Je bent een leergierige, ondernemende vakman met een passie voor (productie) techniek;
 • Een mentaliteit die past bij een jonge, groeiende organisatie;
 • Minimaal HBO werk- en denkniveau door opleiding of ervaring in de richting van Werktuigbouwkunde, Productietechnologie of een aanverwante richting, met de scherpte om goed samen te werken met een overwegend academisch team.
 • Aantoonbare ervaring in een soortgelijke functie bij diverse opdrachtgevers, 5 tot 10 jaren relevante werkervaring is gewenst;
 • Goed gevoel voor de praktijk: je verbaast je collega’s met slimme praktische oplossingen.
 • Een gezonde, kritische houding. Je bent continu op zoek om verbeteringen op het vlak van kwaliteit en efficiëntie door te voeren
 • Je bent zelfstandig en proactief, maar ook in staat om goed samen te werken binnen een projectteam;
 • Bereidheid om verschillende werkzaamheden op te pakken; af en toe sleutelen hoort daar zeker bij!
 • Ruime ervaring met CAD tekenwerk (Cooll gebruikt SolidWorks);

Bedrijfsprofiel

Bij Cooll, een spin-off van de Universiteit Twente, ontwikkelen we een innovatieve energiebesparende warmtepomptechnologie. Daarmee kan het energieverbruik en de CO2 uitstoot voor de verwarming van een woning met 30 – 50% worden verminderd. Deze warmtepomp is hiermee voor veel Nederlandse woningen een potentiële opvolger van de CV ketel.

Dezelfde technologie kan in de toekomst ook worden aangedreven door biobrandstoffen of (duurzaam opgewekte) waterstof, waarmee volledig CO2 neutrale verwarming via het gasnet mogelijk wordt. Het voordeel hiervan is dat er geen directe afhankelijkheid is van het aanbod aan duurzame elektriciteit, maar dat deze energiedragers op seizoensbasis opgeslagen kunnen worden voor gebruik in koude periodes.

Cooll is gevestigd op twee locaties in Enschede. Sinds 2009 is het team gegroeid tot een grootte van ca. 17 enthousiaste en doelgerichte professionals met verschillende achtergronden en een gezamenlijke missie om de gebouwde omgeving te verduurzamen.

Wat mag jij verwachten van Cooll?

 • Kansen om écht mee te werken aan de energietransitie en de verduurzaming van de energievoorziening
 • Volop ontwikkelingsmogelijkheden in een snelgroeiend, innovatief bedrijf in de duurzame energiesector
 • Samenwerking met experts op verschillende vakgebieden en toonaangevende Tech bedrijven in Nederland
 • Alle ruimte om te werken aan een groot dynamisch project
 • Cooll kent een informele, nuchtere werksfeer met korte lijnen waar zelfstandigheid en durf gewaardeerd wordt
 • Een prima salaris passend bij jouw ervaring

Ben je geïnteresseerd of wil je meer weten?

Cooll heeft Tjellens Loopbaanprofessionals exclusief ingeschakeld om de juiste kandidaat te vinden. Tjellens verzorgt hiervoor de voorselectie en de eerste kennismakingsgesprekken. Bij gebleken geschiktheid treed je rechtstreeks in dienst bij Cooll.

Een assessment of testcase kan onderdeel uitmaken van deze selectieprocedure.

Mocht je nog vragen hebben neem dan contact op met Bob van den Berg (Senior Recruiter) via 06 – 4210 7944 of bob.vandenberg@tjellens.nl

 

 

Vorige

Volgende