Vacature: Field Mechanic

Field Mechanic

Wil je bezig zijn met ondersteunende taken in een jonge, innovatieve en snelgroeiende organisatie? Vind je het belangrijk om een bijdrage te leveren aan de verduurzaming van de gebouwde omgeving? Beschik je minimaal over MBO werk- en denkniveau en breng je een servicegerichte, klantvriendelijke en leergierige houding mee naar Cooll? Dan is Cooll op zoek naar jou!

Wat verwachten wij van een Field Mechanic bij Cooll?

Oké, we vragen misschien wel veel maar het is ook een veelzijdige en uitdagende groeifunctie. We vragen eigenlijk een manus-van-alles die een deel van zijn/haar tijd bezig is als monteur, daarnaast bezig is met allerhande praktische zaken en tot slot aan de slag gaat met assemblage, klantcontacten, monitoring van onze warmtepompen en de coördinatie van (proef)plaatsingen. Hoe veelzijdig wil je het hebben?

Jij komt daarmee aan de basis van ons nieuwe serviceproces te staan, want: zonder een goede service verkopen we geen Cooll SuperHybrid warmtepomp. Dankzij jou verlopen de plaatsingen vlekkeloos en kunnen onze partners aan het werk blijven. Samen met het salesteam en projectleiders ben jij medeverantwoordelijk voor tevreden klanten.

Als Field Mechanic bij Cooll ben je vooral te vinden op onze productielocatie en op locatie bij onze klanten. Op dit moment zijn we bezig met de ontwikkeling en productie van onze warmtepomp maar we willen samen met jou hierin snel gaan groeien. Bij deze eerste serie SuperHybrids ga je deze samen met de engineers zelf assembleren, de installatie van de warmtepompen organiseren, coördineren en begeleiden. Je bent het visitekaartje van ons bedrijf en het eerste contactpunt van onze klanten en leveranciers.

Wat breng je mee?

  • Minimaal een MBO-diploma in een technische richting of vergelijkbaar niveau;
  • Bij voorkeur enkele jaren ervaring in een technische functie;
  • Kennis van werktuigbouwkundige installaties, zoals cv-ketels en warmtepompen, en van geldende normen en voorschriften op dit gebied;
  • Een VCA-VOL certificaat. Heb je dit nog niet, dan kun je het bij ons behalen;
  • Je wilt graag leren over de Cooll techniek en hierin groeien;
  • Je staat klaar voor klanten en collega’s en je durft zelf beslissingen te nemen. Ook als je nog niet zeker weet hoe iets uitpakt.

Wat mag jij verwachten van Cooll?

  • Kansen om écht mee te werken aan de energietransitie en de verduurzaming van de energievoorziening;
  • Volop ontwikkelingsmogelijkheden in een snelgroeiend, innovatief bedrijf in de duurzame energiesector;
  • Cooll kent een informele, nuchtere werksfeer met korte lijnen waar zelfstandigheid en durf gewaardeerd wordt;
  • Een prima salaris passend bij jouw ervaring, bij Cooll kun je meegroeien met het team.

Bedrijfsprofiel

Bij Cooll, een spin-off van de Universiteit Twente, ontwikkelen we dé energie­zuinige en betaalbare verwarmings­oplossing voor bestaande en nieuwe woningen.

De SuperHybrid van Cooll is de één-op-één vervanger van de HR-gasketel in bestaande woningen, kan met zowel hoge als lage temperatuurverwarming gecombineerd worden en heeft geen losse buitenunit. De warmtepomp wordt aangedreven door gas of waterstof en onttrekt warmte aan de buitenlucht waardoor 30 tot 50% gas wordt bespaard en de uitstoot van CO2 met 30 tot 50% wordt gereduceerd. Kenmerkend voor Cooll is dat dit gebeurt zónder toename van elektraverbruik.

Deze warmtepomp is hiermee voor veel Nederlandse woningen een potentiële opvolger van de HR- ketel.

Dezelfde technologie kan in de toekomst ook worden aangedreven door biobrandstoffen of (duurzaam opgewekte) waterstof, waarmee volledig CO2 neutrale verwarming via het gasnet mogelijk wordt.

Cooll is gevestigd op twee locaties in Enschede. Sinds 2009 is het team gegroeid tot een grootte van ruim 25 enthousiaste en doelgerichte professionals met verschillende achtergronden en een gezamenlijke missie om de gebouwde omgeving te verduurzamen.

Ben je geïnteresseerd of wil je meer weten?

Neem voor meer informatie over de inhoud van de functie contact op met Coen Berning, 053-7890623 of coen.berning@cooll.eu.

Je motivatiebrief en CV kan je sturen naar onze officemanager Ursula Huiskes: ursula.huiskes@cooll.eu.

Vorige

Volgende