Vacature Product Development Engineer

Wil jij als Product Development Engineer een bijdrage te leveren aan de verduurzaming van Europese woningen? Wil je met hoogwaardige technologie bezig zijn in een jonge, innovatieve organisatie? Beschik je als product development engineer over een technisch HBO/WO diploma en wil je jezelf ontwikkelen in een klein, snel groeiend bedrijf? Dan is Cooll op zoek naar jou!

Wie zoeken wij

Als Product Development Engineer bij Cooll werk je aan een innovatief verwarmingsproduct voor hoge aantallen. Jij vertaalt op jouw eigen wijze prototypes naar in hoog volume produceerbare producten, van R&D naar productie. Je bent verantwoordelijk voor het hele traject; van norm tot brainstorm en van proef tot prototype. Je bedenkt, test, checkt en organiseert de door jou ontworpen oplossingen en opstellingen en ontwikkelt zo samen in een team ons “verwarmingsplatform”. Op die manier lever je een concrete bijdrage aan het substantieel verlagen van de wereldwijde CO2 uitstoot.

Je bedenkt slimme oplossingen om ons product duurzaam en betaalbaar te maken en je bent is staat deze te (duur)testen. Creativiteit en buiten de lijntjes denken zijn hierbij een essentieel onderdeel van je werk!

Je drive is kwaliteit. Je laat niet los tot je oplossing goed, gaaf en goedkoop is!

Wat breng je mee?

 • Een leergierige, ondernemende professional met een mentaliteit die past bij een startup;
 • Affiniteit met verwarmingssystemen en/of warmtepompen; kennis van de bijbehorende regeltechniek en componenten is een pré.
 • HBO/WO opleiding in de richting van Werktuigbouw, (Technische) Natuurkunde, Autotechniek, of een aanverwante richting; werkervaring van enkele jaren in een (consumenten) productontwikkelomgeving is nadrukkelijk gewenst, maar als jij denkt dat je het zonder kan? Overtuig ons!
 • Een prikkelende, kritische en autonome houding. De inbreng van originele oplossingen is je werk en daar sta je voor.
 • Je bent zelfstandig en een doorpakker. Er is een hoop te doen! Daarnaast kun je goed samenwerken binnen een projectteam en met externe partijen.
 • Bereidheid om verschillende (neven)werkzaamheden op te pakken.
 • Je werkt (waar nodig) precies en gedocumenteerd; je hebt een belangrijk aandeel in de kwaliteit en veiligheid van ons (complexe) product.

Bedrijfsprofiel

Bij Cooll, een spin-off van de Universiteit Twente, ontwikkelen we dé energie­zuinige en betaalbare verwarmings­oplossing voor bestaande en nieuwe woningen.

De warmtepomp van Cooll is de één-op-één vervanger van de HR-gasketel in bestaande woningen, kan met zowel hoge als lage temperatuurverwarming gecombineerd worden en heeft geen losse buitenunit. De warmtepomp wordt aangedreven door gas of waterstof en onttrekt warmte aan de buitenlucht waardoor 30 tot 50% gas wordt bespaard en de uitstoot van CO2 met 30 tot 50% wordt gereduceerd. Kenmerkend voor Cooll is dat dit gebeurt zónder toename van elektraverbruik.

Deze warmtepomp is hiermee voor veel Nederlandse woningen een potentiële opvolger van de CV ketel.

Dezelfde technologie kan in de toekomst ook worden aangedreven door biobrandstoffen of (duurzaam opgewekte) waterstof, waarmee volledig CO2 neutrale verwarming via het gasnet mogelijk wordt.

Cooll is gevestigd op twee locaties in Enschede. Sinds 2009 is het team gegroeid tot een grootte van ruim 20 enthousiaste en doelgerichte professionals met verschillende achtergronden en een gezamenlijke missie om de gebouwde omgeving te verduurzamen.

Wat mag jij verwachten van Cooll?

 • Kansen om écht mee te werken aan de energietransitie en de verduurzaming van de energievoorziening;
 • Volop ontwikkelingsmogelijkheden in een snelgroeiend, innovatief bedrijf in de duurzame energiesector;
 • Samenwerking met experts op verschillende vakgebieden en toonaangevende technologiebedrijven in Nederland en buitenland;
 • Alle ruimte om te werken aan een groot dynamisch project;
 • Een prima salaris passend bij jouw ervaring;
 • Cooll kent een informele, nuchtere werksfeer met korte lijnen waar zelfstandigheid en durf gewaardeerd wordt.

Ben je geïnteresseerd of wil je meer weten?

Cooll heeft Tjellens Loopbaanprofessionals exclusief ingeschakeld om de juiste kandidaat te vinden. Tjellens verzorgt hiervoor de voorselectie en de eerste kennismakingsgesprekken. Bij gebleken geschiktheid treed je rechtstreeks in dienst bij Cooll.

Een assessment of testcase kan onderdeel uitmaken van deze selectieprocedure.

Mocht je nog vragen hebben neem, dan contact op met Bob van den Berg (Senior Recruiter) via 06 – 4210 7944 of bob.vandenberg@tjellens.nl

 

Solliciteer

 

Vorige

Volgende