Vacature Product Support Engineer

Wil jij als Engineer een bijdrage te leveren aan de verduurzaming van woningen wereldwijd? Wil je met hoogwaardige technologie bezig zijn in een jonge, innovatieve organisatie? Hou jij van structureren en organiseren, maar wil je dat ook afwisselen met ontwerpwerk? Beschik je als product Engineer over een technisch HBO/WO diploma en wil je jezelf ontwikkelen in een klein, snel groeiend bedrijf? Dan is Cooll op zoek naar jou!

Wie zoeken wij

Als Product Engineer/Support Engineer bij Cooll werk je aan een innovatief verwarmingsproduct voor hoge aantallen. Naast het ontwikkelwerk ondersteun je het ontwikkelteam  bij het vormgeven en structureren van procedures, datamanagement en certificering. Je helpt je team bij het in goede banen leiden en documenteren van het ontwikkelwerk. Je staat als techneut stevig in je schoenen en vertaalt dat naar het inrichten en onderhouden van het PDM systeem, het begeleiden van certificeringen, en je initieert en ziet toe op het vastleggen van ontwikkelprocedures en testresultaten. Daarnaast is er nog ruim tijd om ook zelf je tanden in één van de vele interessante ontwikkelvraagstukken te zetten. Je ontwerpt, checkt en organiseert de door jou ontworpen producten en ontwikkelt zo samen in een team ons “verwarmingsplatform”. Op die manier lever je een concrete bijdrage aan het substantieel verlagen van de wereldwijde CO2 uitstoot.

Je bent secuur en gedreven. Je houdt je team op een prettige manier bij de les op organisatorisch vlak en je bent in staat om constructief en met overtuiging het gesprek aan te gaan met NoBo’s en andere externe partijen.

Je drive is kwaliteit. Je laat niet los tot het ontwerp goed, gaaf en gedocumenteerd is!

Wat breng je mee?

 • Een leergierige, ondernemende professional met een mentaliteit die past bij een startup;
 • Affiniteit met verwarmingssystemen en/of warmtepompen; kennis van de bijbehorende productieprocessen en mogelijkheden is een pré.
 • HBO/WO opleiding in de richting van Werktuigbouw, Industrieel Ontwerp, of een aanverwante richting; werkervaring van enkele jaren in een (consumenten) productontwikkelomgeving is nadrukkelijk gewenst, maar als jij denkt dat je het zonder kan? Overtuig ons!
 • Een prikkelende, kritische en autonome houding. De inbreng van oplossingen is je werk en daar sta je voor.
 • Je bent zelfstandig en een doorpakker. Er is een hoop te doen! Daarnaast kun je goed samenwerken binnen een projectteam en met externe partijen.
 • Bereidheid om verschillende (neven)werkzaamheden op te pakken.
 • Je werkt precies en gedocumenteerd; je hebt een belangrijk aandeel in de kwaliteit en veiligheid van ons (complexe) product.

Bedrijfsprofiel

Bij Cooll, een spin-off van de Universiteit Twente, ontwikkelen we dé energie­zuinige en betaalbare verwarmings­oplossing voor bestaande en nieuwe woningen.

De warmtepomp van Cooll is de één-op-één vervanger van de HR-gasketel in bestaande woningen, kan met zowel hoge als lage temperatuurverwarming gecombineerd worden en heeft geen losse buitenunit. De warmtepomp wordt aangedreven door gas of waterstof en onttrekt warmte aan de buitenlucht waardoor 30 tot 50% gas wordt bespaard en de uitstoot van CO2 met 30 tot 50% wordt gereduceerd. Kenmerkend voor Cooll is dat dit gebeurt zónder toename van elektraverbruik.

Deze warmtepomp is hiermee voor veel Nederlandse woningen een potentiële opvolger van de CV ketel.

Dezelfde technologie kan in de toekomst ook worden aangedreven door biobrandstoffen of (duurzaam opgewekte) waterstof, waarmee volledig CO2 neutrale verwarming via het gasnet mogelijk wordt.

Cooll is gevestigd op twee locaties in Enschede. Sinds 2009 is het team gegroeid tot een grootte van ruim 20 enthousiaste en doelgerichte professionals met verschillende achtergronden en een gezamenlijke missie om de gebouwde omgeving te verduurzamen.

Wat mag jij verwachten van Cooll?

 • Kansen om écht mee te werken aan de energietransitie en de verduurzaming van de energievoorziening;
 • Volop ontwikkelingsmogelijkheden in een snelgroeiend, innovatief bedrijf in de duurzame energiesector;
 • Samenwerking met experts op verschillende vakgebieden en toonaangevende technologiebedrijven in Nederland en buitenland;
 • Alle ruimte om te werken aan een groot dynamisch project;
 • Een prima salaris passend bij jouw ervaring;
 • Cooll kent een informele, nuchtere werksfeer met korte lijnen waar zelfstandigheid en durf gewaardeerd wordt.

Ben je geïnteresseerd of wil je meer weten?

Cooll heeft Tjellens Loopbaanprofessionals exclusief ingeschakeld om de juiste kandidaat te vinden. Tjellens verzorgt hiervoor de voorselectie en de eerste kennismakingsgesprekken. Bij gebleken geschiktheid treed je rechtstreeks in dienst bij Cooll.

Een assessment of testcase kan onderdeel uitmaken van deze selectieprocedure.

Mocht je nog vragen hebben neem, dan contact op met Bob van den Berg (Senior Recruiter) via 06 – 4210 7944 of bob.vandenberg@tjellens.nl

Solliciteer!

 

Vorige

Volgende